Gratis verzending | Handgesmeed | Rated 4.8/5

Het Staal van mijn Katana kiezen

Type Staal Samenstelling Specifieke Voordelen Specifika fördelar Flexibiliteit Resistentie Nut
T10 Staal Koolstof- en wolfraamlegering ~0,95-1,04% Goede balans tussen hardheid en flexibiliteit, slijtvastheid Gemiddeld Hoge Snijden, praktisch
T10 Hamon-staal Koolstof- en wolfraamlegering ~0,95-1,04% Onderscheidende Hamon, esthetiek, verbeterde snij-eigenschappen Gemiddeld Hoge Snijden, collectie
1045 Staal Koolstofstaal ~0,45% Goed voor beginners, minder duur, makkelijk te slijpen Hoge Gemiddeld Training, lichte snede
1095 Staal Koolstofstaal ~0,90-1,03% Zeer harde, duurzame snijkant, maar kan kwetsbaarder zijn Zwak Zeer hoog Snijden, collectie
Mangaan Staal Koolstof-mangaan legering Variabel Slagvastheid, duurzaamheid Hoge Hoge Snijden, praktisch
Damascus Staal Staplade kolstål och/eller rostfria stål Variabel Esthetiek, corrosiebestendigheid, duurzame snijkant Variabel Hoge Collectie, snijden
Damascus Hamon Staal Opgelegde koolstof en/of roestvrije staalsoorten Variabel Esthetisch Hamon, corrosiebestendig, duurzame snijkant Variabel Hoge Collectie, snijden
Kobuse Staal Hard staal aan de buitenkant, zacht staal aan de binnenkant Variabel Een combinatie van hardheid en flexibiliteit, traditioneel Hoge Hoge Collectie, traditionele snede
San-Mai Staal Drie lagen: hard staal tussen twee lagen zachter staal Variabel Bescherming tegen breken, duurzame snijkant, traditioneel Hoge Zeer hoog Collectie, traditionele snede

Er zijn verschillende soorten staal en smeden voor een Katana. Dit is een van de parameters die het meest van invloed zijn op de prijs van je Katana, aangezien het lemmet het belangrijkste onderdeel is.

Daarom geven we je een eenvoudige uitleg over de voor- en nadelen van deze verschillende typen.

Katana MARU Staal  (200-400 €)

Eén soort Maru-staal – het lemmet is gemaakt van slechts één soort staal. Dit is de eerste smeedmethode, die eenvoudiger en goedkoper is.

Het koolstofgehalte varieert naargelang het staal en is erg belangrijk in deze smederij. Het heeft een directe invloed op stijfheid, prijs en kwaliteit (over het algemeen tussen 0,4 en 1% koolstof).

>T10 Staal: Dit is de Maru uit het topsegment. Het heeft het hoogste koolstofgehalte (iets meer dan 1%). Het blad is zachter en sterker dan alle andere Maru-staalsoorten. Een mes van dit type is perfect voor mensen met een gemiddeld budget die hun snijvaardigheden willen oefenen.

>1045 Staal: Dit staal is hard, maar biedt interessante flexibiliteit. Dit staal biedt een interessant mes met traditionele technieken voor beginners tegen een vrij lage prijs.

>1095 Staal: Dit staal is iets duurder dan de andere in zijn prijsklasse. Het blad is harder en scherper en daarom beter geschikt om mee te knippen. Aan de andere kant is de kans groter dat het breekt als je te veel fouten maakt bij het snijden.

>Mangaan Staal: Mangaanstaal is niet algemeen bekend, dus je kunt een Katana kopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze mangaan Katana’s zijn meer ontworpen voor decoratie dan voor het snijden en vallen vaak op door hun unieke lemmeten en schedes.

Ontdek meer over mangaan :

Mangaanstaal is heel bijzonder. Als er tussen de 2 en 4% mangaan aan staal wordt toegevoegd, is het erg bros en breekt het gemakkelijk. Aan de andere kant maakt het verhogen van het mangaangehalte het staal sterk en redelijk flexibel.

Dat is dus precies wat we zoeken in een Katana. Het is mogelijk om een staal te hebben dat tegelijkertijd taai, scherp en soepel is, dankzij een mangaangehalte dat we geheim houden.

Het is goed om in gedachten te houden dat dit staal meer voor amateurs en decorateurs is, maar het is perfect om mee te beginnen.

Katana Gelamineerd Staal (300-500 €)

Met Damascus staal wordt je lemmet gemaakt van twee verschillende soorten staal. Een hard staal en een zachter staal. Het staal is gebaseerd op de combinatie van deze twee lagen door stapeling. Een Damascus lemmet heeft enkele duizenden lagen.

Deze smeedmethode is complexer dan de Maru-methode en vereist meer middelen. Het biedt niet alleen een perfecte combinatie van stijfheid en flexibiliteit in het lemmet, maar heeft ook een unieke esthetiek die gemakkelijk te herkennen is.

Dit hoogwaardigere staal is geweldig om mee te snijden, maar onze klanten verzamelen het vaak voor het lemmet, dat een speciaal tintje geeft aan hun inrichting.

Onze collectie bevat ook damascus klingen met vuurklei Hamon. Deze bladen zijn formidabel om mee te snijden.

>Damascus Staal

>Damascus Hamon Staal

Katana Smederij type Kobuse (900 €+)

Dit is een composiet lemmet gevormd uit verschillende staalsoorten met behulp van een traditionele Japanse smederij.

Dit lemmet is gesmeed met hard staal (Hagane) aan de buitenkant en zacht staal (Shigane) aan de binnenkant. Dit resulteert in een lemmet dat zeer scherp is aan de buitenkant, maar dat gemakkelijk klappen kan weerstaan zonder te breken dankzij de soepelheid van de binnenkant van het lemmet.

Deze Katana is ontworpen voor ervaren snijders die hun snijvaardigheden willen perfectioneren met een Katana die een leven lang meegaat.

>Katana Kobuse

Katana Smederij type San-Mai (700 €+)

De San-Mai smederij bestaat uit 3 delen, met een zacht staal aan de binnenkant en een stijver, scherper staal aan de buitenkant. Het heeft een unieke scherpte en stijfheid om zonder problemen te kunnen snijden, en een soepel midden om klappen op te vangen zonder het risico te lopen het lemmet te breken.

De twee delen aan het einde zijn gevouwen in verschillende lagen staal, dat 1060 staal of zelfs Damascus staal kan zijn, wat een uniek visueel effect geeft.

We gebruiken vaker T10 staal met Damascus en Hamon staal. Deze samenstelling is meer upmarket dan 1060 + 1095 en biedt een interessanter lemmetontwerp.

Een Katana met dit lemmet is vrij flexibel en lijkt op de Katana’s die samurai hadden in de Edo-periode.

Met een San-Mai smederij hoef je je geen zorgen te maken over het oefenen van snijden op Tatami of Bamboe. Onze Katana’s met dit type smederij zijn volledig met de hand gesmeed en zijn gedetailleerd in de nomenclatuur.

>Katana Sanmai

Levering

Gratis levering in de beste omstandigheden.

Retourneren

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling.

Service na Verkoop

We zijn beschikbaar via e-mail of chat.
[email protected]

Veilige Betalingen

Al je gegevens zijn gecodeerd, veilig en beschermd.